jueves, 27 de septiembre de 2012

XARXA DE VIALS PER LA BICI A VILA-REAL



Un dels fets mes importants de la II fira de la bici es que el catedratic de la UPV Jose Vicente Colomer, ha presentat el seu treball sobre una proposta de vials per a la bici. Vila-real en bici va estar en la interessant presentació i vol donar difusió a esta proposta. 

Dir que des-de Vila-real en bici hem aportat idees al equip municipal que va fer la proposta inicial, i es per tal que agraïm molt el haver ser escoltats. Aci podeu comprovar el que proposarem en el seu moment. 

La filosofia es molt clara 

Un centre (en groc) on es zona 30 (tope maxim de velocitat) i de convivencia en els peatons. Insistir que els peatons sempre tindriem prioritat, i les bicis podrien anar pels carrers peatonals en unes restriccions. 

Una xarxa de ciclo-carrers (en roig). Recordem que un ciclo-carrer es un carrer on es llimita la velocitat a 30 km/h, hi ha que mantindre una distancia mínima de 3 m respecte les bicis, i no es poden avançar. Estos ciclo-carrers estan senyalats en paletes i a la calçada. 


Un anell de carrils bici (en blau) que forma un circuit i conecta de forma externa els ciclo-carrers, a modo de circumvalació. Un carril bici es un vial segregat de forma que oferis protecció als ciclistes.


Aquesta proposta tambe asenya-la que per potenciar adequadament la mobilitat en bici, cal treballar i avançar en tres aspectes mes:


- millora del servei de prestec Bicivila´t


- una normativa adaptada a la mobilitat en bici

- una xarxa d´aparcaments de qualitat

La idea de fons i plantejament de esta proposta ens pareix be, encara que pensem que hi ha  que plantejar unes qüestions. Aci podeu vore les millores que hem proposat formalment

Finalment dir que açó no pasa de ser una proposta. O el que es el mateix, que cal que siga un projecte per a que es faja realitat. Es per aixó que els ciutadans hem de continuar fent accions per a sensibilitzar al nostre consistori de la importancia de esta proposta.  Pedalejant cada dia, fent-se de Vila-real en bici o participant en la massa critica. En la teua ma , està.

No hay comentarios:

Publicar un comentario