lunes, 28 de febrero de 2011

CONSELLS PER A CONDUIR LA BICI AMB SEGURETAT PER LA CIUTAT



Estes pautes, estan fetes desde l´experiencia de uns quans de nosaltres, pels carrers de Vila-real.
1 Respecta les normes de circulació. Anar amb bicicleta no significa que hages de saltar-te els semàfors en roig, o no respectar un stop. Recorda que en els passos de vianants no tens preferència enfront dels cotxes, i no pots circular per direcció prohibida.

2 Sigues generós amb la il·luminació. És vital fer-se veure, amb poca llum, no pots ni has de confiar solament en l'enllumenat públic. Utilitza la il·luminació legal per a ciutat. Catadripotic del darrere, llum del darrere roja, i llum blanca davantera. Reflectantes en cos, rodes i bici, no estan de més

3 Utilitza el casc. No és obligatori en ciutat però si recomanable.

4 No circules per la dreta del carril. Circula a un metre i mig dels cotxes estacionats. Si circules molt prop de la dreta pots patir un avançament massa prop, o xocar amb una porta que s'obri d'un vehicle estacionat.

5 Circula a velocitat adequada a la via que uses. No intentes fer el mateix recorregut amb bici que amb el teu cotxe. Cerca alternatives per carrers tranquils . Si en punt donat  et sents insegur, baixa de la bici i fes-ho a peu.

6 Evita circular per voreres. És millor que baixes de la bici i la dugues caminant.

7 No parles per telèfon mòbil, ni dugues auriculars. No fages res que puga desviar la teua atenció, i reduir el teu tems de resposta.

8 Assenyala amb el braç les teues parades i girs. Evita anar en zigzag, o amb canvis forts de velocitat.

9 Evita avançar als vehicles per la dreta, ells no t'esperen per allí, i si giren cap a aqueix costat se't duran. Si veus que un semàfor s'ha posat en roig, i per tant tens temps, tracta de posar-te el primer, per a de aqueixa forma fer-te visible, quan arranquen.

10 Les bicis som vehicles sense motor, no peatons en rodes. Si volem que ens respecten els altres vehicles, hem de respectar les normes de transit. Tu en la teua bici estas donant la imatge de tot el col.lectiu ciclista.

11 No estaciones la teua bici en llocs que puguen molestar. Fes us de un bon sistema anti robatori.

12 En ciutat circula amb la bici, amb molta atenciò, anticipan-te al que puguen fer els cotxes i vianants. Manten les mans molt prop dels frens, per si has de detenir-te per a evitar un xoc.

13 Revisa periodicament la mecanica de la teua bici. Especialment el funcionament dels frens, unflada dels neumatics i lubricaciò de la cadena.

14 Un timbre, parafangs a les rodes, un transportì per dur coses, i neumatics per asfalt ens faran mes fàcil la vida en la nostra bici.

En estes pautes volem que la gent que normalment no gasta la bici per la ciutat, done eixe paset de fer-ho, poc a poc. Si fas cas a estos consells, voras com totes les pors que tens al cap volen, i es practic anar en bici.


No hay comentarios:

Publicar un comentario