martes, 24 de enero de 2012

BICI ESCOLA, DE VILA-REAL EN BICI

Vos presentem el nostre projecte principal per el 2012: la Bici Escola. Quan un vol conduir un vehicle a motor, va a lo que es coneix popularment com una autoescola. 

Pero, i si vols conduir una bici ???

Esta clar que la bici ofereix eixa llibertat i accesibilitat de no ser necesari un permis legal. Pero això també representa un inconvenient per a molta gent que pensa que anar en bici, es com un peató en rodes, i les normes no van en ell. També hi ha gent que vol donar el pas d´anar en bici pero li cal una ajudeta.

També cal tindre en conter que menejar-se en bici es genial i molt barato. Pero no neguem que te uns inconvenients:

- Es un vehicle molt vulnerable als robatoris

- La velocitat i tamany dels cotxes, dona por a molta gent.

Estos inconvenients es poden minimitzar quasi totalment ensenyant totes les tecniques que hi han per a evitar els robatoris, i fer-se respetar per els vehicles a motor. Vila-real en bici vol difondre tota la sea experiencia i coneiximent per a que la gent puga pedalejar pels nostres carrers , com molts de nosaltres.

Es per això que hem creat la Bici Escola. El teu papà o un così et va ensenyar a anar en bici. Nosaltres anem a formar-te a circular pedalejant.

  • Si tens un grup, cridan´s, anirem i farem una xarrada amena, sobre les raons per anar en bici, consells de seguretat, pautes per a que no ens furten la bici, asessorament..... Tot en el suport de vídeos, i material pedagògic per fer-ho mes divertit. Dona igual que siguen xiquets, jovens o majors: ens adaptem al grup.

  • Si eres una persona, que vols probar a anar en bici, pero tens por, cridan´s. Farem un grupet de 3-4 persones, i te planifiquem el millor itinerari per anar a treballar, comprar, estudiar..... Farem el recorregut en tu, un dia tranquil de transit (dissabte o diumenge) i  pedalejant et direm que coses fer, per a que menejar-te en bici siga fàcil i segur.


Mai va ser tan fácil donar el pas de intentar deixar el cotxe a casa, i fer el mateix recorregut en bici. Ah, i el preu es gratis. Esta tasca entra dins de la nostra linea d´educar per una nova mobilitat, i promocionar la bici com mitjà de transport.

 Informa´t a vilarealenbici@gmail.com


2 comentarios:

  1. És una idea estupenda, ens agradaria participar primer com alumnes i després com a professors per més gent, ànim!

    ResponderEliminar
  2. Excelente inicitiva. Quizá os interese mi blog, también del mundo de la bici.
    http://bicicleta-electrica.blogspot.com/

    ResponderEliminar