lunes, 20 de diciembre de 2010

VIA CICLE CULTURAL VILA-REAL


A Vila-real tenim una ruta cicloturista desde fa cosa de un any. El nostre colaborador Carlos, la va fer en bona part. Aprofite per a dir que en esta web, trobareu recorreguts proxims per a pedalejar amb la familia. Es a dir : plans i sense cotxes al costat.

Hi ha que dir que a la nostra ciutat hi han persones a les quals els agradaria tindre carrils per els quals pegar una volta en els ratos d´oci. Aquestos recorreguts pensem que no han d´anar per dins de la ciutat, perque els ciclistes que transiten per ells van a una velocitat una mica elevada. Han de estar conectats a la red de carrils bici, pero amb un traçat i llargaria idonees per a circular rapid. Pensem que es podem aprofitar molt be la xarxa de camins rurals que recorren el nostre terme municipal. Fa temps hi ha un rum, rum de fer-ho al cami l´Ermita, pero cap projecte ha cuallat, i es una pena, perque tota aquesta zona está inclosa desde fa anys en un projecte d´urbanització.

També pensem que si es vol fer un carril bici per un cami rural es tindria que buscar la formula de separar fisicament els cotxes de les bicis. Encara que en alguns no hi ha prou amplaria, i un carril bici no seria recomanable.

Aquesta ruta ve a omplir una mica esta necessitat, encara que s´ha quedat molt curta. Els diners s´han empleat en ficar uns panells, i senyals, i arreglar un mica els camins. Encara aixi, com es podem observar a les fotos, el recorregut está ple de herbes, al poc de temps de inaugurar-se, i el ferm era molt millorable. En aquest estat sembla que estiga enfocada per a la gent que practica MTB, que segur que busquen rutes amb mes dificultat.

La ruta ens porta entre horts de taronjers, fins les poques restes que queden de lo que fa anys va ser el traçat de la Panderola. Per als que tenim una edat, te un component nostalgic eixes pedres. Per a la resta no ho se, perque cal tindre molta imaginació per a fer-se una imatge al cap.

Trobem que també s´ha fet una pobra promoció del recorregut. Ni a la web del ajuntament, ni de turisme figura res. Demanan info a la oficina de turisme ens remeteixen uns planols de molt poca utilitat practica. Aci a wikiloc teniu el recorregut

Trobem molt positives iniciatives d´aquestes. Be pensades per a la gent de fora (turisme) , o per que la gent d´aci faja esport. Encara que pensem que hi han coses a millorar com un manteniment mes serios del recorregut, i una adequada promoció.
Esta senda no mes sembla hui per hui un retall de premsa.

2 comentarios:

  1. També podeu trobar informació sobre la Ruta de la Panderola als meus blogs:

    http://ccsocials.blogspot.com/2008/08/la-ruta-de-la-panderola-el-tramvia-de.html

    http://desdevila-real.blogspot.com/2008/11/ruta-peu-pel-traat-de-la-panderola.html

    http://desdevila-real.blogspot.com/2008/11/ruta-de-la-panderola-ii-crnica.html

    ResponderEliminar
  2. Hola Toni


    Benvingut i gracies per participar i seguir-nos



    Coneixia, les entrades que nomenes, i aprofite per a dir-te que eren molt interensants.



    Personalment he fet unes quantes vies verdes, i trobe que algo es podria fer a Vila-real. Tambe es veritat que es un projecte que excedis el ambite municipal, donat que pasa per varios municipis....


    Lo lamentable es comprobar que es molt chupi, i molt guay, projectes com este "sostenibles", "ecologics" , pero fets en molt poca empenta i fe. Queden genial al periodic pero no mes queda com un article perdut de premsa.

    ResponderEliminar