miércoles, 23 de enero de 2013

LA BICI BLANCA


Pot ser heu vist alguna volta una bici totalment blanca. Es fica per representar el lloc on ha mort atropellat un ciclista. Es diu que la primera es va ficar al 2003 al Estats Units, a Missouri, i desde eixe moment no paren d´apareixer per tot arreu.

Estos dies hem tingut la darrera,  ficada per la mort d´una ciclista a Valencia de tan sols 20 anys. Agravat  damunt pel fet que el conductor sembla que anava baix els efectes del alcohol. Aci podeu vore la concentració de mes de 1000 persones per a que no hi hagen mes atropellaments.

Fa uns mesos la figura local del ciclisme professional, Victor Cabedo també va faltar en un accident a les nostres carreteres. I fa unes setmanes Lejarreta

I es que Espanya es troba al cap de ciclistes morts a Europa. Especialment a carretera on les dades de 67 ciclistes morts al 2010, indiquen al ciclisme esportiu en carretera com una activitat d´alt risc.

I que passa amb els ciclistes que anem per ciutat ?? Doncs que les dades de sinistres son molt baixes. Esta setmana la nostra policia local ha fet balanç del 2012 i no nomenen als ciclistes accidentats. Tampoc en les dades provincials d´accidents urbans que ens arriben desde la Jefatura de Trafico de Castellón.
Clar que falten dades per coneixer la quantitat de desplaçaments que es produeixen en bici a la provincia, pero la cifra resulta baixa. Els accidentats en carretera casi dupliquen als de ciutat.
En lo que podem traure una conclusió: la gent no troba segur circular en ciutat en bici, mentres que les dades demostren el contrari.

No volem acabar sense insistir que quan mes gent pase del cotxe a la bici, en desplaçaments de la forquilla de 1-6 km, mes segurs seran els nostres carrers. Que quan els nostres carrers siguen de velocitat 30 km/h i es faja complir eixe tope, baixarà el nombre i gravetat dels atropellaments. I per supost que quan anem en cotxe tinguem molta cura en avançar als ciclistes complint el 1,5m de separació. I que si en un moment som ciclistes pemsem que portem un vehicle i cal complir totes les normes i recomanacions


No hay comentarios:

Publicar un comentario