miércoles, 5 de diciembre de 2012

PER A QUAN PROMOCIO DE LA BICI A VILA-REAL ?


No fa massa temps es va fer una campanya per part de la policia local per a difondre bones practiques als peatons. Aci teniu un dels cartells.

Açó esta genial. I ens agradaria que es fera algo igual amb els usuaris de bici a Vila-real. Que nosaltres sapiem mai s´ha fet res en eixa linea. Com a maxim una campanya per reconduir el tema de les bicis per les voreres via multes. Considerem estes actuacions insuficients, davant la necesitat de transmetre altres conductes als actuals i potencials ciclistes.

Erroneament es creu que la gent sap circular en bici perque si. I no es aixi, cal un minim de formació.

- Per transmetre que la bici es un vehicle i com tal ha de respectar les normes de circulació.

- Per ensenyar com menejar-se pel carrer de forma que la bici siga respectada.

- Per difondre metodes per combatre el robament de bicis.

Tambe cal una tasca de difusió de que canviant el cotxe per la bici tots guanyem. Els no ciclistes en seguretat, sorolls, embussos.... Els ciclistes en estalvi, salut, benestar....

Pensem que per millorar la mobilitat en Vila-real es poden seguir dos camins. Un de multes i "mano dura". O un altre de promoció e informació. En mans dels nostres politics està la decisió.

Vila-real en bici opta per este segon cami, i per aixo fem diptics com el de baix, que pot servir de base per a futures campanyes de la policia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario