jueves, 18 de octubre de 2012

CREUAR EL RIU MILLARS



Pot ser vau llegir fa uns dies que eixia a licitació el proyecte de Senda de la desembocadura del Millars, a la població veïna d´Almassora. El proyecte contempla adequar la marge esquerra del riu Millars, per enllaçar la platja d´Almassora i el paratge de Santa Quiteria en bici o a peu. Este recorregut tindrà un tarannà ludic i ficará en valor un paratge que recomanem visitar a peu o en bici, com la desembocadura del Millars. També serà un espai molt recomanable si vols simplement fer esport lluny dels cotxes.




Si també coneixes el proyecte de cami del aigua, lo teu es de nota. Esta iniciativa pretenia fer un recorregut des-de la nostra sequià, buscant el riu Millars,  després pujar per la marge de Vila-real fins el pantanet de Santa Quiteria, per enllaçar amb la ruta botánica, per arribar al Termet, i finalitzar a l´assut. La idea en si era molt bona, afegint un important element educatiu i turistic per la nostra ciutat. Per sort o per desgracia no es va finalitzar. 



Per altra banda si pretenem anar en bici a Castelló o Almassora ens trobem en el dilema de:


- fem el cami mes recte, curt i pla, per el pont de la n-340 + rotonda de la mort ???

- o peguem un important rodeo (en putjades incloses) anant per Santa Quieteria o la cv 18 ???

Conclusió, el riu Millars es el principal obstacle per poder pedalejar fins les poblacions veïnes. Es pot vore en les propostes plantejades per Vila-real en bici.

Es per aixó que proposem  enllaçar tots dos recorreguts, per a que els dos guanyen i donar-los un taranna de mobilitat. Hem proposat que arreglen la senda botanica per a que puguen anar bicis fins el pantanet de Santa Quiteria (actualment hi ha grava).



Ver pas del riu millar en un mapa más grande

I tambe proposem, que junt al pont del tren, es puga baixar pedalejant al riu, i que siga possible creuar el riu per els actuals fonaments del pont, mitjançant una tarima de fusta, asfalt, blocs de formigó...o qualsevol format que siga amic de les bicis. Afegir que el proyecte pensava en este punt, com a conexio entre els camins i la senda del riu. I que una vegada en Almassora i han uns carrers tranquils i camins que ens duen facilment a Castelló.

Insistim que amb aquest pas es vol conectar les dos sendes, donar un senti de mobilitat a uns recorreguts lúdics, i facilitar un cami mes segur i  curt cap a les poblacions del nord.

Sabem que no es la millor sol.lució, sabem que es un riu i "el dia menos pensao" vindrá una riua.... pero es millor que no res, que es el que hi ha hara, i es económic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario