jueves, 23 de febrero de 2012

LLEI DE MOBILITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA





A la Comunitat Valenciana tenim la sort de que tenim una llei de mobilitat. Aquesta llei toca diferents palos, pero te uns apartats promocionant i regulant la mobilitat sostenible: es a dir a peu o en bici. Qui tinga interes la pot llegir aci.


En el tema que ens interesa, la bici, planteja un aspecte en el que està treballant hara Vila-real en bici: parkings per bicicletes.

Com molts sabreu, Vila-real en bici esta preparant una proposta per una xarxa d´aparcaments a la nostra ciutat. No mes cal mirar-la per adonar-se dels pocs que hi han en l´actualitat, i el pobre estat d´alguns. Per part de la nostra corporaciò municipal se treballa en el tema de millorar estes infraestructures, i donem les gracies per aceptar la nostra col.laboraciò.

Pero entenem, que no es just, que en els diners publics es pague aparcaments d´entitats privades. Per eixemple,  hi ha un famos hipermercat a Vila-real, on caben un fum de cotxes.....pero que tens que tirar d´imaginaciò per asegurar en condicions la teua bici. I aniriem pasant per tots els establiments comercials grans de Vila-real......i tenim la mateixa situaciò. 

Nosaltres hem demanat de bones maneres  a eixa empresa que per favor es solucione eixa falta de parking . Pero la veritat es que han passat de nosaltres. De fet els socis que ho han fet de forma particular han rebut la mateixa resposta, lo que demostra que ens ha contestat una máquina. I sembla que es pasen l´atenciò al client pel forro. Hem de plantejar el plan B, i  es demanar  que es faja cumplir la llei.

Estos dies es parla de la apertura en breu d´un establiment de menjar rapid......en el que hem passat, i encara que no está finalitzat, no es veu cap aparcament per bicis. Aço ens fa pensar que encara que hi ha una llei, que obliga a ficar parkins de bicis als establiments nous, algo està pasant per que no es cumplís.


Han pasat vora 10 mesos,  de la aprobació de la llei, i en eixe temps s´han obert edificis publics i privats a Vila-real, i no veiem que estiga aplicant-se la norma. Es per això que  Vila-real en bici  com iniciativa ciutadana vol que es done el mes prompte posible sol.luciò. Per això preguntem a la regidoria de urbanisme si te competencia.


Continuem informant

No hay comentarios:

Publicar un comentario