martes, 24 de mayo de 2011

VIA VERDA DE LA TERRA ALTA/ BAIX EBRE


A Vila-real tenim sort perque tenim varies vies verdes molt a prop. La de Ojos Negros, que baixa desde Teruel fins Algimia de Alfara. La del mar que va de Benicassim a Orpesa. Tambe la Via Xurra a Valencia. I esta que vos parle hui. Naix a Alcañiz y baixa fins Tortosa. Te tres noms : Val de Zafan a Aragò, i de la Terra Alta o Baix Ebre a Catalunya.

Les vies verdes son antiges vies de tren que s´han llevat per fer un recorregut apte per les bicis, caminants o gent amb mobilitat reduida. Tenen el valor afegir de pasar per entorns rics de natura, i ple de antiges infraestructures ferroviaries (tunels, ponts, estacions.......). Es el Port Aventura de les persones que ens agrada la bici turistica. En este video que penjarem, et quedes amb el concepte.


Esta via verda, pasa entre un paisatje molt montanyós, fins trobar el riu Ebre. Es per aixó que trobarem molts tunels i durant prou troç la pendent ens durá pedalejant poc. Es recomanable fer una parada a la Font Calda, on hi ha un santuari a la vora del riu Canaletes. Allá podem gaudir de un bany a les piscines naturals del riu, i de bones sombres on descansar. Hi ha un passeig entre les roques que formen el canyó del riu.

Cal estudiar una mica la logistica, perque fer-ho de putjada, es factible perque el pendent es molt progresiu, pero pot fer-se pesat si no estas en forma. Es per aixó que un plan es que un amic et deixe a la eixida i et replegue a la arribada. Un altra posiblitat es llogar a gent que et faça el servei, i que  fins i tot et lloguen les bicis.

Una proposta es eixir de Horta Sant Joan 
http://bicicletasypiruletas.com/via-verde-baix-ebre/


 i parar a fer un descans en Bot
http://bicicletasypiruletas.com/via-verde-baix-ebre/


Arribar a la Font Calda dinar i fer la siesta allá.
http://bicicletasypiruletas.com/via-verde-baix-ebre/

 Despres continuar fins Benifallet

http://bicicletasypiruletas.com/via-verde-baix-ebre/

 o Xerta. 
http://bicicletasypiruletas.com/via-verde-baix-ebre/

Per a mes info aci trobareu el llibret de al ruta.

1 comentario:

  1. No coneixiem aquesta ruta verda, molt interesant, ens l´apuntem en la llibreta de tasques pendents.
    Gràcies i seguiu així
    Salutacions

    ResponderEliminar