lunes, 2 de mayo de 2011

CASTELLO DEMANA XARXA DE CARRILS BICI



Fa unes setmanes Vila-real en bici, va presentar formalment al nostre Ajuntament que afavorira el desplaçament en bici entre Vila-real i Castellò: es a dir que treballés amb altres administracions per fer un carril bici entre les ciutats, i perque es puga fer eixe trajecte amb les bicis municipals (Bicivila´t). Els companys de Castelló en bici, van fer la mateixa demanda.

Hui per hui, tots els escrits que presentem al registre es com aquell que llança una botella amb un missatge a la mar. Queda sense resposta. No volem pensar que l´equip de govern no creu en la bici. Pero en el silenci administratiu, les sensacions como ciutadans, no son bones.

Davant eixe silenci, la corporació de Castellò , ha aprobat la demanda al Consell, la creació de una xarxa de carrils bicis, que unisca els pobles de la comarca de la Plana. La moció ha partit del grup socialista i ha estat recolçada pel grup popular., i el bloc. Este fet ens ha de demostrar que la bici como a mitja de transport es una opció que no te color politic, i simplement es algo de tots. La bici implica estalvi per a tots, i benestar. I no debem mirar cap a altre costat i deixar pasar esta oportunitat.


Un carril bici ben dissenyat ens podria deixar Castelló a 7-6 km, o el que es el mateix a 20 o 25 minuts pedalejant.

aci podeu llegir l´article sencer

El pleno del Ayuntamiento de Castelló propondrá mañana al Consell la creación de la primera red de carriles bicis en el área de la Plana. La plataforma metropolitana uniría la capital de la Plana con Benicàssim, Almassora, Vila-real, Burriana y Betxí.

El Partido Popular y el Bloc Nacionalista avalaron ayer en la Junta de Portavoces de Castelló una declaración del grupo socialista que apuesta por desarrollar este itinerario interurbano para bicicletas. La propuesta insta a la Generalitat a coordinar con los ayuntamientos de la Plana la puesta en marcha de esta "red de transporte interurbano sostenible". También contempla conexiones entre los diferentes distritos de la ciudad, subrayó el concejal socialista Nuño Jiménez.

Esta red enlazaría el norte y de Castelló con su distrito marítimo y Benicàssim, el sur con Almassora y el oeste con Vila-real. A su vez conectaría Vila-real con Burriana, Almassora y Betxí y los distritos marítimos de la capital de la Plana y Burriana, explicó el regidor socialista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario