sábado, 9 de abril de 2011

MASSA CRITICA VILA-REAL ABRIL


Hui Vila-real en bici ha participat en la massa critica de Vila-real. Com que el concepte de este acte, no està molt clar per alguna gent, el tornem a dir.

La idea naix de una historia molt visual. Una bici, o peató vol creuar per una avinguda de eixes que tenim al cap de Bombai, o Ciutat del cabo. El trafic es una mica caotic, i no para ni el tato per a que pase la bici. I arriba una bici, i un altra i un altra, fins que fan un grup de bicis a la vora. I es quan totes juntes comencen a creuar, i encara que son mes febles, els cotxes no tenen mes cocos que respectar eixe grup de bicis (o peatons) creuant el carrer.

Este concepte es va pasar fa uns quants anys a moltes ciutats del mon, com una forma de tots junts el ciclistes que volem rodar per la ciutat demanar:
  • mes facilitats per rodar en bici.
  • a la gent que ens mira desde la vorera o dins del seu cotxe, que poden fer com nosaltres en unes quantes situacions de la sea vida.
I tot aixó dins de un marc pacific, de respecte a les normes de transit, i anim festiu. Simplement rodant amb la nostra bici per Vila-real. Un grup de ciclistes junts, es fem mes visibles a la resta, i podem reclamar una mica mes de espai per les persones, en detriment del cotxe. No anem contra el cotxe, nomes volem demostrar que podem deprende una mica menys de la maquina, i tots guanyarem molt.

Esta celebraciò de la bici, ha arribat a Vila-real, quan fa molt de tems es fa a Castellò, Elx, Valencia, Albacete....i moltissimes ciutats de Espanya i el mon. I ha arrancat en un exit de participació (quasi 80 persones) i en intenció de repetir-se cada segon dissabte de cada mes.

Este acte de la massa critica, no está organitzat per ningú i está obert a la participació de tots.
I pensem que es una forma activa i ciutadana de demostrar a tots els nostres politics, que hi ha una voluntat i desig a la nostra ciutat de que es tenen que fer mes coses per la bici. Especialment ciclocarrers i carrils bici, on som molt deficitaris a Vila-real.

Volem resaltar la participacio de gent de tota mena. I una clase increible perque semblava que s´hagues fet tota la vida. Els timbres que no han parat de sonar. La gent que s´ha deixat els pulmons en els pitos y bocines. I un record molt especial a eixe xiquet que no ha parat de cridar "carril bici per Vila-real" (quanta raons tens).

Un record, per als que no han vingut, especialment politics de tots els colors, que demostren una vegada mes, que realment tenen poc de interes en la bici com alternativa de transport. Es per aixó que la iniciativa popular te que tirar de este carro, per obtindre millores reals. I es important que tots tinguem aixó clar, per a participar cada mes en este xicotet acte. Tots tenen una segona , tercera , i quarta oportunitat, perque la massa critica de Vila-real , no te data de caducitat. La propera será el 14 de maig.






No hay comentarios:

Publicar un comentario