jueves, 3 de marzo de 2011

ANEM A PEDALEJAR EN XIQUETS

No hi ha cosa mes meravellosa en el mon que tindre fills. Bueno millor es fer-los, o intertar-ho pero aixó es un altre tema que no podem tractar aci ;)

Vale, tenim bici, tenim fill, o fills......i es molt logic que vullguem pegar una agradable passeig, o dur-lo al cole o guarderia. Anem a vore com está el tema. Abans de tot, hi ha que aclarir que legalment en Espanya, no mes es pot dur un xiquet (casc obligatori) fins a 7 anys, a una cadira homologada a la bici del adult. Tot lo altre, a diferencia de Europa, es ilegal. Si ho gastem per carril bici o camins tancats al transit..... es dificil trobar una multa. De l´altra manera a banda de la sanció pensem que portem la "carrega" mes especial del mon, amb lo qual, molts pocs, van per la calzada amb xiquets. Lo mes conegut es lo de la cadireta de davant o darrere. Poden anar a partir del 12 messos , encara que sense fer-ho llarc. El unic problema es que en la practica, quan el xiquet te mes de 3 anys te massa pes per circular. Per no parlar en la historia per a baixar si el cuadro no es obert. Torne a insistir que la cadira trasera es lo unic legal, fins que no canvie la llei de trafic.


Un altra opció son els remolques quan els nens es fan una mica grans, pero no massa. Es una mica pasiu per al nen, i una mica voluminos per dur a un vehicle, i per determinats vials. Alguns es convertisen en carrets per espentar. Els xiquets poden anar protegits del sol i el aigua.


Hi han variants al davant, amb la bici enganxable. com la Triobike Esta mola perque te varies opcions


o rotllo transformer bici-carret (la mare de la foto no entra en el preu :)


Quan els nens son una mica mes majors (5-8 anys) i volen tindre un rol mes actiu, i tu vols introduirlos en el tema de donar-li al pedal, es hora de un remolque amb pedals.
Está el mes simple que es el Trail gator . Es simple, economic i plegable, per si el nen vol anar una mica a la seua. Dels pocs defectes , es que tota la gent et mira. No mola si sou vergonyosos.


Hi han altes alternatives com el Followme, pero son mes cares i aparatoses. El Wheehoo Igo, mola molt perque el xiquet va asentat i pot pedalejar.

Quan tot acó es queda menut es hora que el xiquet tinga la seua bici. Lllavors es quan has de pensar de que arribará eixe moment en el que digues "fill, esperam, que no te agarré.....". Tranquil, lo teu será el tandem familiar.


Et puc asegurar que viatjar o passejar en bici, en la teua familia, es una pasada. No mes tens que pensar en quina de les opcions de dalt, es per a tu. Pero recorda que el xiquet sempre mana....i sera dificil fugir del "tinc pipi....vullc beure...... falta molt ???". Aixo es el bici-caos, pero aço ja dona per un altre post.

2 comentarios:

  1. Vaig darrere d'un Trail gator. A Decathlon no en tenen. Algú sap on el puc trobar?
    Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. en moltes tendes de internet, ho venen.

    No pagues mes de 90-100 eur

    mira els preus perque hi h diferencia


    Si abans de comprar, vols probar el meu Trail gator , envia un mail, o deixa un comentari

    ResponderEliminar