miércoles, 9 de febrero de 2011

PARKINGS SEGURS (DE VERITAT)

Tots els que gastem la bici com a transport, es trobem amb el mateix problema : estacionar la bici en un lloc que no moleste i que a la vegada siga segur. Fa temps varem penjar un video molt interessant de com fer aquest ritual, sense caure en el disgust de no trobar al tornar la nostra bici, o de no trobar-la sancera.
En este sentit un dia parlarem de la ubicació, quantitat  i de la "qualitat" dels parkings de bici a Vila-real.
(esta foto no esta feta a la nostra ciutat).

Hui volem parlar de la gent que te que deixar moltes hores seguides estacionada la bici, i tindre-la nugada al carrer no es una opció sana per al seu cor, nervis i cartera. Parlem per eixemple del nostre company X que vol dur al seu fill al cole, que pesa 40 kg, i no por dur-lo en una cadireta. O del nostre company Z que treballa en una entitat bancaria al centre. Poden deixar-se mes de 8 hores la bici al carrer ??? 

els manguis pensen que si, ells no.

Veiem quines solucions hi han. 
 
Estos usuaris plorarien de goig al tindre un parking tipo BiciBox, un sistema que está funcionant a Barcelona.

Estos sistemes poden funcionar de varies formes. Des-de una targeta (rotllo Bicivila´t) o tipo consigna ficant monedes. En tot cas el servei sol ser gratis o molt economic. Hi han de varios formats i grandaries, i de varios fabricants al mercat. Seria molt bona alternativa  per a col.legis, e instituts.

Un altra opció menys cridanera a la nostra plaça major, seria habilitar un lloc de estacionament vigilat  al parking subterrani. Aixó si a un preu molt economic si volen que tinga éxit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario